Thee als kerstcadeau voor je klanten: een leuk idee!

Geplaatst op 02-11-2023

Categorie: Eten en drinken

Kerstmis is de tijd van geven en wat is er nu mooier dan je klanten een warm en persoonlijk cadeau te geven? Thee is zo'n cadeau. In deze blog duiken we dieper in waarom thee het perfecte kerstcadeau is voor je klanten en hoe je het op de beste manier kunt presenteren.

Waarom thee als cadeau?

Thee is niet alleen lekker, het brengt ook een moment van rust. In de drukke feestmaand kan een momentje voor jezelf met een heerlijke kop thee precies zijn wat je nodig hebt. En dat gun je je klanten natuurlijk ook. Bovendien is thee een duurzaam cadeau. Het neemt weinig ruimte in beslag, is lang houdbaar en er is een smaak voor iedereen. Of je klant nu houdt van een kruidige rooibos of een frisse groene thee, er is altijd een smaak die past.

Hoe kies je de juiste thee?

Er zijn zoveel soorten thee dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn advies is om te kiezen voor een kwaliteitsthee. Ik herinner me nog goed toen ik voor het eerst een echte kwaliteitsthee proefde. Het verschil in smaakbeleving was enorm. Je proeft de liefde en aandacht die in de teelt en productie is gestoken. Kies bijvoorbeeld voor een biologische thee of een thee met een bijzonder verhaal.

theepakketIs een theepakket een goed idee?

Absoluut! Een theepakket is niet alleen een mooi gebaar, het geeft je klant ook de kans om verschillende smaken uit te proberen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pakket met verschillende soorten zwarte, groene en kruidenthee. Voeg er een mooie theekop of theelepel aan toe en je hebt een compleet cadeau. Bij House of Tea hebben ze trouwens leuke theepakketjes die je kan kiezen in elk budget!

Welke extra's kun je toevoegen aan je thee-cadeau?

Het is altijd leuk om een persoonlijke touch toe te voegen aan je cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een handgeschreven kaartje met een persoonlijke boodschap. Of wat dacht je van een mooi thee-ei in de vorm van een kerstboom? Het zijn de kleine details die het verschil maken en ervoor zorgen dat je cadeau in de smaak valt.

Hoe maak je van thee een beleving?

Thee drinken is meer dan alleen een warme drank. Het is een momentje voor jezelf. Creëer een beleving rondom je thee-cadeau. Geef bijvoorbeeld tips voor het zetten van de perfecte kop thee of voeg een recept toe voor een heerlijke theecocktail. Het draait allemaal om de ervaring.

Kan thee ook zakelijk gegeven worden?

Jazeker. Thee is een universeel cadeau dat door vrijwel iedereen gewaardeerd wordt. Het is neutraal, maar toch persoonlijk. Bovendien kun je het zo luxe maken als je zelf wilt. Een mooie verpakking, een luxe theesoort of een bijzondere theepot; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Al met al is thee een prachtig cadeau voor je klanten tijdens de feestdagen. Het is persoonlijk, duurzaam en bovenal heerlijk. Dus waar wacht je nog op? Verras je klanten deze kerst met een heerlijk thee-cadeau!